Mixcsabi

Meez 3D avatar avatars games

magunkról

Férfi és nő, huszonöt és harminc, hangtechnikus és író, vak és látó.  

 

Életünk, gondolataink, küszködéseink, dühöngéseink.

Vaszilisza

Meez 3D avatar avatars games

Kerítésszaggató

2009.03.21. 23:02 | Vaszilisza | Szólj hozzá!

hát persze, hogy a kutyák.

Itt az ideje az úgynevezett "hátsó kertbe" vezető úgynevezett "kerítés" kicserélésének. De most már tényleg. 

A telekből egy szelet le van választva, ez a "hátsó kert". Eredeti célja szerint veteményes és tyúkos, most szemétdomb. A belső kerítés alapja jelenleg rendes kerítésdrót, immár azonban csak nyomokban. A lyukakat a következők fedik be és / vagy tartják össze: 2 db. kerti asztal 3 db székkel, mintegy 5 négyzetméter farostlemez különböző méretú és alakú darabokban, egy vaslétra, néhány szálvas, egy beépülő vadrózsabokor (az egyetlen, ami maradhat, már csak azért is, mert távol tartja a vámpírokat), tízkilós sziklák nehezéknek, kábé húsz tetőcserép, egy grill-állvány... kihagytam valamit? Reggel megnézem. 

 

Az úgy volt, hogy Reno nyár végén-kora ősszel kezdett bejárni - vagyis minden útjába eső holmit, cuccot, képletet szétszedni vagy odébbtolni. Eleinte némi kötöződrót megoldotta a bajt, de már akkor se tetszett. Aztán amikor igazán elfajult, akkor már a bokáig érő sárban, később mínusztízes fagyban nem akartunk keríteni, úgyhogy "majd tavasszal". 

Most pedig itt a tavasz, és a ház mögött úgy nézünk ki, mint egy nemzetiségtől független putri. Ráadásul Reno a minap megint bekúszott a réseken, majd felnyomta a szomszéd felé vezető dróthálót, és az ő kertjében is szétpakolt mindent. Hozzá még ásott is, amit itthon nem szokott. (Persze, mert itt nem tud akkora kárt csinálni, mivel nincs veteményes.) Ottó egész nyugodtan fogadta, de azért elég volt. MOST.

A Kerítés betonvas-hálóból lesz, 4 milliméteres vastagságú 10 x 10 cm-vel rácsozott, 3 x 1,5 méteres táblákból, szálvas keretbe hegesztve, feketére mázolva. Lehet, hogy a jelenleginél úgy harminc centivel beljebb kéne lerakni, de akkor épp Kleó sírja felett menne át... 

Szóba került, hogy öntsük az alját betonba, de nem akarom. Ha egyszer az ott van, ott is marad, és ez az idea nem tetszik nekem. Meg a betonkerítés sem. És nem, nem is vágjuk félbe derékban a táblákat, akármennyi anyagot is lehet spórolni, nem elég a 75 centi magasság, azt Reno simán átugorja, ha egyszer rájön, hogy ő tud ugrani. (Egyelőre még csak mászik, ezért tartja jelenleg távol a kertibútor-barikád. Némely dologban meglehetősen ostoba tud lenni, de ezt épp nem bánom.) 

Ha fenn van (vagy akár addig), első lépésben a tyúkokat (mind a hármat) kell deportáltatni, vagy ha apósom nem viszi el őket szép szóra, saját kézzel deportálni. Komolyan, minek neki két tyúkudvar, náluk meg nálunk? Utána neki lehet esni a tyúkólnak látszó kutricáknak a hátsó-külső kerítés mentén, még épp jó is, mert sógorék garázst építenek, lesz helye a féltégláknak meg cserepeknek.

Ezután kihordani a szemetet és a "valamire még jó lesz" holmikat, felásni és fűmaggal beszórni a védett területet, megkeresni a hintaállvány (IGEN, LESZ SAJÁT HINTÁM :-)) végleges helyét (mellesleg azt is lefesteni), megcsinálni a medence alapzatát (hogy lehet úthenger nélkül vízszintesíteni egy alapból kissé lejtős terepet?), beállítani a kerti bútort, elültetni a hajnalkát a Kerítés tövében... 

Csak azt nem tudom még, hogy a vadrózsából hogy csináljak lugast... 

(a képet a www.raczmuvek.hu-ról loptam.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalek.blog.hu/api/trackback/id/tr631016859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása